FAQ: veelgestelde vragen en hun antwoord over ‘Onze Natuur, De Film’
Is ‘Onze Natuur, De Film’ geschikt voor kinderen? Waar kan ik de film bekijken en in welke talen? Is de film ondertiteld? Komt de film uit op streamingdiensten? U vraagt, de redactie antwoordt. In dit overzicht met Frequently Asked Questions over ‘Onze Natuur, De Film’ vind je de antwoorden terug op de meest prangende vragen die jullie ons stelden via e-mail en sociale media.
In welke bioscopen speelt ‘Onze Natuur, De Film’?
Je vindt een overzicht van alle bioscopen en speeldata op www.onzenatuurdefilm.be. Op deze website kan je ook meteen je tickets boeken.
Is de film geschikt voor kinderen? Vanaf welke leeftijd kunnen ze mee?
De Kijkwijzer beveelt 'vanaf 9 jaar' aan, al zijn jongere kinderen zeker ook welkom. Of de film ook geschikt is voor jouw kinderen jonger dan 9 jaar, is dus sterk afhankelijk van hun individuele karakter, interesses en opvoeding. Aan jou als (groot)ouder, leerkracht of begeleider om in te schatten of je kind jonger dan 9 jaar hier klaar voor is luidt ons advies.
In welke talen kan ik ‘Onze Natuur, De Film’ bekijken?
'Onze Natuur, De Film' is te zien in een Nederlandstalige en Franstalige versie (Notre Nature, Le Film). Acteur Matteo Simoni verleent zijn stem voor de Nederlandstalige voice-over. In het Frans hoor je de stem van muzikante en singer-songwriter Typh Barrow.
Is de film ondertiteld?
Afhankelijk van de locatie van je bioscoop is ‘Onze Natuur, De Film’ beschikbaar in één of meerdere versies, al dan niet met ondertiteling:
- Originele versie zonder ondertiteling en voice-over Matteo Simoni
- Nederlandstalige versie met ondertiteling en voice-over Matteo Simoni
- Franstalige versie zonder ondertiteling en voice-over Typh Barrow
Zijn er internationale plannen voor (een Engelstalige versie van) de film?
Er is interesse vanuit het buitenland en de makers van 'Onze Natuur, De Film' zijn in overleg over een internationale release en/of Engelstalige versie van de film, maar hierover is nog niets beslist. In Nederland zou de Nederlandstalige film begin 2023 uitkomen.
Ik geraak moeilijk in de bioscoop. Kan ik de film ook online (via streaming) bekijken?
In januari 2023 verschijnt op Canvas de televisiereeks over Onze Natuur. Het is zeker de bedoeling om Onze Natuur, De Film in de toekomst ook via online (streaming)platformen aan te bieden, maar concrete plannen zijn er nog niet.
Kan ik de filmposter ergens kopen?
Voorlopig voorzien we geen mogelijkheid om de poster te verdelen. Mocht daar verandering in komen, dan laten we dit zeker weten via onze website en socialmediakanalen. In de tussentijd raden we je aan om eens in je lokale bioscoop na te vragen of je er eentje kan krijgen zodra de film uit de zalen is.
Via de website van FOD Leefmilieu kan je wel een kleinere versie van de poster (NL en FR) bestellen zolang de voorraad strekt.
Kan ik met mijn klas of school naar ‘Onze Natuur, De Film’ en wat kost dat?
Om ‘Onze Natuur, De Film’ te laten vertonen aan jouw leerlingen, neem je rechtstreeks contact op met de bioscoop van jouw keuze. In samenspraak met de verantwoordelijke spreek je een datum af waarop zij de natuurfilm afspelen voor jouw klas of school. Eventueel worden de aanvragen van meerdere scholen samengevoegd voor een vollere zaal. De precieze prijs voor een schoolvoorstelling verschilt van bioscoop tot bioscoop, maar ligt rond de 5 euro per leerling.
Mag ik beelden uit Onze Natuur gebruiken als lesmateriaal op school? Zo ja, hoe?
Ja, als je een schoolvoorstelling bij Kinepolis Film Distribution hebt geboekt. Vraag aan je contactpersoon bij de Kinepolis bioscoop van jouw keuze naar de lesmap die we speciaal voor klasgroepen ontwikkelden. Hierin zoomen we in op de productie van de film, de thematiek en de verhaallijn, maar geven we ook interessante filmtechnische duiding mee. De lesmap is doorspekt met weetjes, vragen en methodieken om handig in de les te gebruiken. Bovendien krijg je toegang tot een (verborgen) afspeellijst op YouTube met filmfragmenten, beelden achter de schermen en interviews met de makers van de film.
Geen voorstelling in Kinepolis geboekt? Geen probleem. Op deze website vind je ook nog een heleboel interessant lesmateriaal dat je gratis mag gebruiken. Grasduin in onze soortenbank waar je een uitgebreide identikit van alle hoofdrolspelers uit de film (en vele andere soorten) terugvindt, blader door het online dagboek van filmmaker Pim Niesten of kijk op onze pagina met leerrijke activiteiten om met je klas de natuur in te trekken.