Kleuren 21 juni 2023 Waar komt de kleur blauw vandaan in onze natuur? Wanneer we de Aarde vanuit de ruimte bekijken, lijkt de kleur blauw alomtegenwoordig op onze planeet. Toch komt deze tint lang niet zo vaak voor in onze natuur als je wel zou denken. Hoe komt dat? En hoe ontstaat deze kleur eigenlijk? 7 juni 2023 Is de tijgerspin giftig? Met haar zwart-geel gestreepte achterlijf zou je de tijgerspin weleens met een fors gebouwde wesp kunnen verwarren. Dieren met zulke felle, opvallende kleuren staan in de natuur vaak bekend als ‘gevaarlijk’. Maar is de tijgerspin ook giftig? 29 juli 2022 Deze dieren hebben een streepje voor Een tijger komt je in ons land niet tegen, toch lopen, vliegen en zwemmen er heel wat streepjes rond in onze natuur. Waaraan zij die eer te danken hebben, ontdek je hier. 19 juli 2022 Het défilé van de mooiste rupsen van België De meest exotisch ogende dieren uit onze natuur, dat moeten wel onze rupsen zijn! Met hun felle kleuren, opvallende patronen en bizarre beharing lijken ze recht uit een tropisch regenwoud te kruipen. Ontdek onze 5 favorieten! 24 juni 2022 Deze dieren hebben de felste kleuren Wie denkt dat hij naar tropische regenwouden of verre koraalriffen moet reizen om mooie kleurtjes te spotten, heeft het mis. 8 maart 2022 Deze vrouwtjes zetten hun mannetjes in de schaduw In de natuur zijn het meestal de mannen die alle schijnwerpers naar zich toe trekken, met toeters, bellen en flashy kleuren. Toch vinden we in het dierenrijk ook enkele uitzonderingen op deze regel terug. 11 februari 2022 Welke specht roffelt daar? In België leven en broeden vijf ‘echte spechten’ op regelmatige basis, het zijn dan ook die soorten die we in dit overzicht - van klein naar groot - zullen bespreken. Blijf steeds op de hoogte. Onze natuur is dichterbij dan je denkt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen piep. E-mailadres: Inschrijven ← Vorige1234Volgende →
21 juni 2023 Waar komt de kleur blauw vandaan in onze natuur? Wanneer we de Aarde vanuit de ruimte bekijken, lijkt de kleur blauw alomtegenwoordig op onze planeet. Toch komt deze tint lang niet zo vaak voor in onze natuur als je wel zou denken. Hoe komt dat? En hoe ontstaat deze kleur eigenlijk?
7 juni 2023 Is de tijgerspin giftig? Met haar zwart-geel gestreepte achterlijf zou je de tijgerspin weleens met een fors gebouwde wesp kunnen verwarren. Dieren met zulke felle, opvallende kleuren staan in de natuur vaak bekend als ‘gevaarlijk’. Maar is de tijgerspin ook giftig?
29 juli 2022 Deze dieren hebben een streepje voor Een tijger komt je in ons land niet tegen, toch lopen, vliegen en zwemmen er heel wat streepjes rond in onze natuur. Waaraan zij die eer te danken hebben, ontdek je hier.
19 juli 2022 Het défilé van de mooiste rupsen van België De meest exotisch ogende dieren uit onze natuur, dat moeten wel onze rupsen zijn! Met hun felle kleuren, opvallende patronen en bizarre beharing lijken ze recht uit een tropisch regenwoud te kruipen. Ontdek onze 5 favorieten!
24 juni 2022 Deze dieren hebben de felste kleuren Wie denkt dat hij naar tropische regenwouden of verre koraalriffen moet reizen om mooie kleurtjes te spotten, heeft het mis.
8 maart 2022 Deze vrouwtjes zetten hun mannetjes in de schaduw In de natuur zijn het meestal de mannen die alle schijnwerpers naar zich toe trekken, met toeters, bellen en flashy kleuren. Toch vinden we in het dierenrijk ook enkele uitzonderingen op deze regel terug.
11 februari 2022 Welke specht roffelt daar? In België leven en broeden vijf ‘echte spechten’ op regelmatige basis, het zijn dan ook die soorten die we in dit overzicht - van klein naar groot - zullen bespreken.